В ЦТДЮГ відбувся навчальний семінар для методистів, культорганізаторів та педагогів закладу.

25. 04. 2018 р. в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбувся навчальний семінар для методистів, культорганізаторів та педагогів закладу. Відповідно до плану роботи семінару було представлено 3 доповіді:

– «Великдень в Україні. Звичаї та обряди», доповідач – керівник фольклорної студії «Світлиця» Л. Андрусів;

– доповідь з мультимедійною презентацією «420 років з дня народження Петра Могили» у викладі методиста відділу інформаційно-методичної роботи О. Москви;

– виступ з мультимедійною презентацією «Фестиваль «Простір музики і руху «Небу Хай»» та презентація напряму «Спортивна акробатика» керівника гуртка відділу спортивно-туристичної та фізкультурно-оздоровчої роботи А. Мисишин.

Перша доповідь була присвячена історії походження Великодня з дохристиянських часів до сьогодення Було запропоновано доповідачеві доопрацювати та оформити роботу відповідно до вимог і подати на затвердження методичною радою.

Під час доповіді «420 років з дня народження Петра Могили» було продемонстровано відео про життєпис видатного митрополита. Доповідач наголосила на тому, що «вдячні нащадки» сьогодні навіть не спромоглися належним чином ознаменувати місце поховання цього знакового для України чоловіка, котрий за історичними даними похований в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Було вирішено взяти інформацію до уваги та керуватись нею у практичній діяльності.

Третій виступ був присвячений презентації напряму «Спортивна акробатика» у відділі спортивно-туристичної та фізкультурно-оздоровчої роботи, а також фестивалю «Простір музики і руху «Небу Хай», з котрими присутніх познайомила керівник гуртка «Спортивна акробатика» А. Мисишин. Вона ж закликала долучитися до фестивалю, який відбудеться у селі Березина Львівської області з 25 по 27 травня 2018 року.