У студії «Равлик» вчаться створювати мультфільми

Цьогоріч у студії «Равлик», що працює у відділі технічної творчості ЦТДЮГ, вирішили познайомити своїх учнів з процесом створення мультфільмів. 

Керівник студії «равлик» Зоя Богдан розповіла, що діти готують деталі для анімації в техніці аплікації, враховуючи можливість передачі руху. В обговоренні сюжетної лінії майбутнього фільму беруть участь усі бажаючі, плануючи таким чином режисуру кожного кадру. Усі висловлюють свої пропозиції та побажання. Озвучення також виконують учасники самостійно. Хоч прочитати на камеру потрібний текст буває важко і дорослим. Найцікавіше, (але і найважче) злагоджено рухати паперових персонажів на заданому тлі. Діти мають зрозуміти, як перекладати лапки зайця, щоб він стрибав, або як переміщати краплинки, щоб глядач побачив, що іде дощ. Це дуже непросто. Радимо усім спробувати. Але дещо у малечі завдяки терпінню та майстерності кінооператора п. Ореста Цибрівського, який має відзняти 25 кадрів, щоб оживити одну секунду, вже виходить. І ми цьому дуже тішимось», – повідомила Зоя Богдан.

А загалом, вихованці студії «Равлик» у процесі навчання мають можливість спробувати свої сили в різних видах творчості – вони малюють, витинають, ліплять, співають, танцюють. Також мають дотичність до технічної творчості та беруть участь у різноманітних виставках і конкурсах.