До дня сміху у Львові проведуть фестиваль комедії та театральних капусників «Посмішка Талії»

У Львові сьогодні, 27 березня, відзначають Всесвітній день театру. А напередодні Дня сміху, 30 березня, Народний драматичний театр «Ми» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини проведе VII фестиваль комедії та театральних капусників «Посмішка Талії».

Посмішка ТаліїУ фестивалі цьогоріч беруть участь 11 колективів Львівської області, один колектив з Німеччини з міста Карлсруе, який називається у перекладі з німецької «Магічна валіза», – повідомив директор фестивалю, художній керівник Народного драматичного театру «Ми» Валерій Собецький.

«Фестиваль не конкурсний, тому всі учасники отримають однакові призи і дипломи. Репертуар – найрізноманітніший, починаючи від казок до дорослих комедій. Минулого року фестиваль був присвячений до 130-річчя від дня народження Леся Курбаса. Цього року немає такої прив’язки, але фестиваль сам по собі має тематику – комедії та театральні капусники. Враження від цього фестивалю завжди дуже гарні – коли на сцені тебе веселять, то думки про те, що життя не дуже веселе, відступають. Фестиваль додає оптимізму», – сказав Валерій Собецький

zik.ua